Šį, 2022 metų, rudenį Kauno kolegijos Technologijų fakultetas norintiesiems sužinoti daugiau siūlo net trejus mokymus. Vyno mėgėjams, susidomėjusiems šio bei panašių gėrimų gamyba – mokymai apie vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos pradmenis. Jau žengusiems žingsnį vyndarystės kelyje – savaitės trukmės mokymai, gilinantis į įvardytų gėrimų gamybos procesus. Na, o pasiūlymas matininkams ir geodezininkams – kvalifikacijos kėlimo kursai.

Matininkų ir geodezininkų kvalifikacijos tobulinimo kursai (2022 metų spalio 27–30 dienomis)

Mokymuose bus nagrinėjamos matininkams ir geodezininkams aktualios matavimo technikos ir technologijų, teritorijų planavimo, georeferencinio pagrindo kadastro, erdvinių informacinių sistemų, valstybinio geodezinio pagrindo, žemės teisės ir kitos temos bei skirtingos konkrečiai specialybei sritys. Kursai rengiami pagal Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos direktoriaus įsakymu patvirtintas programas. Registracija į mokymus yra vykdoma iki spalio 10 dienos. Informaciją apie kursų kainą ir kt. galite rasti čia.

Vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos mokymai (2022 metų spalio 24–28 dienomis)

Mokymų dalyviai susipažins su vaisių-uogų vyno ir midaus gamybą reglamentuojančiais teisės aktais, sužinos apie vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos metu vykstančius cheminius ir biocheminius procesus, analizuos vaisių-uogų vyno ir midaus gamyboje pasitaikančius defektus, jų priežastis ir šalinimo būdus. Mokymuose bus nagrinėjamos vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos technologijos bei naudojamų technologinių įrenginių ypatumai, diskutuojama maisto kokybės ir saugos užtikrinimo klausimais. Kolegijos laboratorijose mokymų dalyviai mokysis nustatyti žaliavų kokybę, vaisių ir uogų santykinį tankį, sausųjų medžiagų kiekį, titruojamąjį ir aktyvųjį rūgštingumą ir kt. Dalyvių registracija vyks iki spalio 10 dienos. Mokymų kaina – 720 eurų. Daugiau naudingos informacijos galite rasti čia.

Vyno, vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos pagrindų mokymai (2022 metų lapkričio 11 dieną)

Mokymų dalyviai bus supažindinti su aptariamų produktų gamybos technologijomis, žaliavomis bei šioms keliamais reikalavimais, vykstančiais biocheminiais ir mikrobiologiniais procesais. Taip pat bus pristatyti technologiniai skaičiavimai, o kursų dalyviai bus įtraukti į diskusiją saugos ir kokybės užtikrinimo, kontrolės tema. Dalyvių registracija vykdoma iki spalio 31 dienos. Kursų kaina – 89 eurai. Daugiau informacijos apie mokymus galite rasti čia.