2024 m. balandžio 22-26 d. Technologijų fakultete Maisto ir agrotechnologijų katedroje lankėsi profesorius Stefan G. Dragoev iš Maisto technologijos universiteto (Plovdivas, Bulgarija).  Antrojo kurso maisto technologams skaitė paskaitas, susijusias su biocheminiais procesais mėsoje, kurie keičia maisto produktų savybes ir skatina tam tikrus pokyčius, turinčius poveikį produkto kokybei. Susitikimuose su prof. Stefan G. Dragoev (Mėsos ir žuvies technologijos katedros vedėjas) aptartos bendradarbiavimo galimybės, straipsnių publikavimas ir dalyvavimas tarptautinėse konferencijose organizuojamuose Kauno kolegijoje, Plovdive ir Burgase. Studentai skatinami vykti studijoms pagal Erasmus+ programą. 

Atvykęs kviestinis dėstytojas doc. dr. Egidijus Daukšas iš Norvegijos mokslo ir technologijų universiteto balandžio 29 – gegužės 3 d. vedė teorines paskaitas apie jūrinių žaliavų tipus ir jų paplitimą, jūrinės žaliavos panaudojimą didelės vertės produktų gamybai. Šių paskaitų pagrindu suorganizuoti praktiniai užsiėmimai, kurių metu studentai atliko žuvų skerdimą, ruošė pusgaminius ir chemijos laboratorijoje vykdė hidrolizę iš žuvų antrinės žaliavos. Doc. dr. Egidijus Daukšas sudomina ir įtraukia studentus į diskusijas ir praktinius užsiėmimus, naudodamasis savo įvairiapuse pedagogine ir mokslinė patirtimi, pritaikydamas inovatyvius metodikos būdus. 

Atvykę ekspertai pasidalino mokslo įžvalgomis ir sprendimais reikalingais praktiniuose su studentais užsiėmimuose. Šie susitikimai atskleidė didžiules tarptautinio bendradarbiavimo galimybes, kurios suteikia studentams ne tik akademinę, bet ir praktinę patirtį, būtiną jų profesiniam tobulėjimui.