Liepos 3 d. Maisto ir agrotechnologijų katedra dalyvavo tarptautinio projekto „art21″ renginyje „Išmanioji ateities maisto degustacija”. Renginio dalyviai turėjo galimybę pirmieji Europoje išbandyti Singapūro įmonės „Shandi Global” sukurtą maisto inovaciją: augalinės kilmės vištieną, kurios skonis, kvapas ir tekstūra identiški tikrajai, gyvūninės kilmės vištienai. Augalinės kilmės vištieną ruošė ir pristatė įmonės „Shandi Global” įkūrėjas dr. Gaurav Sharma. Kaip teigia dr. Gaurav Sharma, augalinės kilmės vištieną sudaro vanduo (50–60 proc.), augalinės kilmės riebalai (1 proc.), nedidelis kiekis angliavandenių, o likusią procentinę dalį – augaliniai baltymai, pavyzdžiui, sojos, žirniai ir ar kiti ankštiniai augalai. Inovatyvi vištiena ypatinga ne tik dėl jos gamybos technologijos, bet ir dėl to, jog nedidina cholesterolio kiekio kraujyje.

Degustacijos metu dalyviai degustavo augalinės kilmės vištieną ir įvertino skirtingus jos paruošimo būdus įvairių patiekalų gamyboje. 

Maisto ir agrotechnologijų katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė diskusijos metu, kartu su „AgriFood Lithuania“ direktore Kristina Šermukšnyte-Alešiūniene, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidente Evalda Šiškauskiene ir vykdančiąja direktore Egle Ližaityte bei Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto prodekane dr. Ramune Vanagaite aptarė bendradarbiavimo plėtojimą mokslo inovacijų klausimais.