Antradienį vienoje iš Technologijų fakultete įkurdintų maisto laboratorijų lankėsi interneto platybėse sutinkami svečiai. Maisto ir agrotechnologijų katedros lektorės Nijolės Vasiliauskienės kvietimu į Kauno kolegiją atvyko Justinas Kapkovičius, virtuvės šefas, vadovaujantis restoranų „Brussels Mussels“ virtuvių komandoms, ir Ieva Pikžirnytė, „Santa Maria“ skonių ekspertė, lydimi profesionalų komandos, atsakingos už „Santa Maria Lietuva“ kuriamą tinklalaidę „Tvaraus maisto akademija“.

Laboratorijoje buvo filmuojama ir tiesiogiai platformoje „Youtube“ transliuojama laida pavadinimu „Pavasaris!“. Virtuvės šefas ir skonių ekspertė su transliacijos žiūrovais dalijosi žiniomis apie šviežių ir spėjusių prarasti pavasarinį žavesį prieskonių, daržovių, vaisių panaudojimą maisto gamyboje tiek šiltuoju sezonu, tiek pastarajam pasibaigus. Taip pat savo sričių profesionalai pristatė nesudėtingus maisto gamybai skirtus receptus, puikiai tinkančius dabartiniam laikotarpiui: duona su prieskoninėmis žolelėmis, šparagų (o tiksliau – jų kotelių) sriuba; su kavos tirščiais marinuota kiaulienos nugarinė, kepama druskos patale; rabarbarų ir braškių kobleris (trupininis pyragas); ramunėlių panakota su marinuotomis kriaušėmis.

Tinklalaidės „Tvaraus maisto akademija“ vedėjai, dalydamiesi sezoninėmis naujienomis bei originaliais kūrybiniais sprendimais, yra orientuoti į antrinį patiekalų ir desertų gamybai skirtų žaliavų panaudojimą, produktų nešvaistymą – likutinį jų panaudojimą. Tądien, svečiams lankantis Technologijų fakultete, tvarios maisto gamybos idėjoms neliko abejingos Maisto ir agrotechnologijų katedros studentės, talkinusios kulinarijos ekspertams.

J. Kapkovičiaus ir I. Pikžirnytės teigimu, šis susitikimas Kauno kolegijoje – tikrai nepaskutinis, veikiant drauge su Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studijų programos studentais.

Filmuotą laidą pavadinimu „Pavasaris!“ galite rasti čia.

 

Akimirkos iš filmavimo aikštelės: