Vasario 8 dieną Technologijų fakultete Pramonės inžinerijos ir robotikos katedros iniciatyva lankėsi vienos didžiausių pieno perdirbimo įmonių grupės „Vilvi Group“ atstovai. Vyko net kelios paskaitos, skirtos minėtos ir Maisto ir agroverslų technologijų katedros studentams bei dėstytojams.

„Vilvi Group“ sudaro šešios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė, UAB „Kelmės pienas“, AB „Pieno logistika“ ir SIA „Baltic Dairy Board“. Įmonių grupei priklauso gamyklos, kuriose vykdoma originalių receptūrų sūrių, šviežių pieno produktų, industrinės grietinėlės, pieno ingredientų miltelių pavidalu, baltyminių kokteilių sportininkams gamyba. 

Susitikime įmonių grupės „Vilvi Group“ atstovai pristatė bendrovėje veikiančius padalinius, įgyvendinamas veiklas, gaminamą produkciją ir su ja susijusius gamybos procesus (automatizavimo lygį). Taip pat užsiminta apie atsakingos gamybos principų taikymą – išrūgų perdirbimą ir kt. Personalo skyriaus atstovė susirinkusiuosius supažindino su įmonės istorija, paliečiant veiklų plėtrą, apžvelgiant darbuotojų kasdienes veiklas ir karjeros galimybes. Išskirtas ir „Vilvi Group“ atstovybės skiriamas didelis dėmesys darbuotojams, siekiant gerinti įmonės mikroklimatą, sutelkti darbuotojus bendram įmonių grupės išsikeltų tikslų siekimui.

Maisto ir agroverslų technologijų katedros studentams skirtą paskaitą skaitė „Vilvi Group“ technologė Dalia Ivaščenko. Kalbėta apie pelėsinio sūrio „Memel Blue“ gamybos technologiją, apsauginių bakterijų naudojimą ir sūrių liofilizavimo galimybes, prailginant produkto tinkamumo vartoti terminą be sintetinių maisto priedų. Taip pat vyko diskusija apie studentų praktikas maisto įmonėse, rengiamus užsakomuosius baigiamuosius darbus, įsidarbinimo galimybes ir pan.

Įmonių grupės automatikos vyriausiasis inžinierius pristatė inžinierių komandai skiriamas užduotis, jų vykdymui reikalingas kompetencijas ir praktinius įgūdžius. Svarbiausios įvardytos kompetencijos, būdingos minėtiems specialistams, tiesiogiai susijusios su gebėjimais rengti technologinius aprašus, sudaryti automatizavimo ir elektrinių schemas, montuoti ir parinkti sistemų komponentus, programuoti procesus ir kt.

Būsimieji specialistai, norintys atlikti praktiką / dirbti bendrovėje, dalyvauja atrankose, kurių metu pastarieji yra testuojami, patikrinant jų turimas žinias (siekiant nustatyti, kaip pavyzdys, kokias užduotis automatikos srityje jie yra pasirengę atlikti, o kokioms – reikalingos papildomos kompetencijos). Vyriausiasis automatikos inžinierius atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į įmonių grupėje puoselėjamas vertybes, kaip pavyzdys, bendrystę, kuomet vyresnieji kolegos ištiesia pagalbos ranką naujiesiems darbuotojams – padeda, susipažįstant su bendrovės darbo specifika ir pan.  

„Vilvi Group“ ir Kauno kolegijos Technologijų fakultetas ketina savo bendradarbiavimą perkelti į aukštesnį lygį. Vienas iš sprendimo motyvų – siekis didinti praktikos / darbo vietų pasiūlą inžinerijos ir technologijų mokslus pasirinkusiems studentams. Maisto ir agroverslų technologijų katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė džiaugiasi apsilankiusios įmonių grupės iniciatyva atnaujinti bendradarbiavimą ir diskutuoti profesinėmis temomis su studentais ir dėstytojais.