Siaučiant Covid-19 pandemijai, gyvenimas nesustoja, tik keičiasi gyvenimo įpročiai. Todėl Kauno kolegijos maisto technologijos katedra, bendradarbiaudama su Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centru, nuotolinio susitikimo metu 2021 m. sausio 26 d. pristatė ir pakvietė moksleivius į tęstines studijas, Technologijų mokslų profesinio bakalauro kvalifikacijai įgyti.

Maisto technologijos katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė būsimuosius profesinio mokymo centro  „Virėjas“ ir „Maisto pramonės darbuotojas modulinės profesinės mokymo programos IV kvalifikacijos lygmens absolventus pakvietė studijuoti ateinančiais mokslo metais į katedroje vykdomas studijų programas: „Gastronomija ir maitinimo organizavimas“ (ištęstinė studijų forma – 4,5 metų), „Maisto kokybė ir sauga“ (ištęstinė studijų forma – 4,5 metų) ir „Maisto technologija (nuolatinė studijų forma – 3 metai). Buvo akcentuota, kad ištęstinių studijų forma palanki studentams, kurie nori derinti studijas su kita veikla, pvz. darbu, vaiko auginimu, gyvenantiems užsienyje ir kt.

Susitikimo metu video medžiaga pristatytos laboratorijos, kuriose vykdoma praktinė veikla: technologinės, chemijos, mikrobiologijos, instrumentinės ir juslinės analizės laboratorijos. Maisto technologijos studijų programos trečiojo kurso studentė Monika Elijošaitytė pasidalino vykdomos mokslo taikomosios veiklos rezultatais tema “Duona pagal ketogeninę (KETO) dietą”, kuri yra nauja ir aktuali visuomenei. 

Maisto technologijos katedros lekt. Ilona Šostakienė pravedė moksleiviams integruotą pamoką “Pažangūs pieno perdirbimo būdai”. Supažindino su gamybos technologijomis, galutinio produkto skirtumais.

Dr. Ingrida Kraujutienė teigia, kad glaudus bendradarbiavimas tarp mokslo įstaigų suteikia galimybes tobulėti moksleiviams ir studentams profesinėje veikloje ir siekti gerų rezultatų, dirbant pasirinktoje maisto gamybos srityje.