„Zeelandia Lietuva“ jau penkis metus glaudžiai bendradarbiauja su Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto katedra: rengia seminarus, dalinasi duonos ir konditerijos tendencijomis pasaulyje, prisideda prie būsimųjų profesionalų parengimo, kad šie dar studijų metu išbandytų save realioje aplinkoje – kepdami įvairius pyragus ir duonos gaminius. Taip studentai įgyja patirties, o verslas gauna novatoriškų idėjų iš naujosios kartos. Tai svarbu, nes konditerio ir duonos technologo specialybes labai laukiamos rinkoje.
„Zeelandia Lietuva“ yra atsisakiusi standartinio bendradarbiavimo formos, kuomet įmonė tik remia įvairias mokymo įstaigas aukštos kokybės gaminiais. „Zeelandia Lietuva“ mezga ir palaiko partnerinius ryšius ir prisideda prie šiuolaikiškų, novatoriškų konditerių ir duonos technologų rengimo, edukavimo.
Šiuo metu, esant karantino sąlygomis, studentų edukacijai „Zeelandia Lietuva“ parengė vaizdo klipus, kuriuose pristato maisto gaminių technologinius niuansus, tvarios gamybos principus.
Klaipėdoje margariną ir kitus kepinių ingredientus gaminanti UAB „Zeelandia“ 2020-2021 m. išsikėlė aukštus socialinės atsakomybės (CSR) tikslus: bendrovė jau nuo šių metų rugpjūčio pirmoji pasaulyje margariną ėmė gaminti pasitelkdama 100 % „žalią“ elektros energiją – saulės moduliais (800 kv. m.), kurie pagamina apie 32 proc. elektros energijos, naudojamos tiek gamyboje, tiek bendrovės biuro reikmėms. Margarinas gaminamas be priedų, paženklintų „E“ raide, be hidrintų riebalų, be arba tik su sertifikuotu palmių aliejumi. „Tiek užsienio, tiek lietuviški duonos ir kitų kepinių prekių ženklai siekia išskirtinumo, pranašumo, todėl mūsų užduotis – pasiūlyti būtent jų receptūrose reikalingą produktą“, – teigia UAB „Zeelandia“ generalinis direktorius Darius Laivys.
Maisto technologijos katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė džiaugiasi betarpišku bendradarbiavimu ir kūrybišku darbu tarp studentų ir UAB „Zeelandia“ maisto produktų gamybos specialistų.