Baigėsi didžiausios pasaulyje maisto inovacijų bendruomenės EIT Food ir skaitmeninių inovacijų centro „AgriFood Lithuania“ organizuoti mokymai „Agrifuture 2025: įgūdžiai tvarioms maisto inovacijoms“. Mokymai, kurie buvo skirti studentams, norintiems įgyti praktinių žinių ir įgūdžių tvarių maisto inovacijų srityje, vyko Kauno kolegijoje. Ši geriausia tarptautine praktika paremta veikla padėjo studentams geriau suprasti agromaisto sektoriaus iššūkius, perspektyvas ir karjeros galimybes bei skatino jaunus žmones prisidėti prie sektoriaus transformacijos.
Mokymų tikslai jungė siekį didinti studentų supratimą ir suteikti praktinių žinių apie verslo kūrimą agromaisto sektoriuje; Norą ugdyti gebėjimą analizuoti problemas ir ieškoti inovatyvių sprendimų bei tikslą skatinti studentus rinktis karjerą agromaisto sektoriuje ir įsilieti į šią ekosistemą.
Visą savaitę jaunieji talentai dirbo komandose, analizavo realius agromaisto sektoriaus iššūkius ir ieškojo inovatyvių ir kūrybiškų sprendimų. Baigiamajame seminare, vykusiame 2025 m. spalio 28 d., dalyviai pristatė savo darbus bei išklausė lyderiaujančių Lietuvos verslo atstovų įžvalgų apie šio sektoriaus aktualijas.
Renginio partnerių „Kauno grūdai“ ir „Ekofrisa“ panešimų dėka dalyviai sužinojo, kaip maisto produktai keliauja nuo idėjos iki prekybos centrų lentynų; kokio skonio makaronus labiausiai mėgsta europiečiai ir kaip tai veikia gamybos sprendimus; kaip skirtingos vartotojų grupės vertina tą patį produktą; kodėl testuotojai turi nuoširdžiai domėtis ir mėgti tai, ką testuoja; kaip meilė grikiams gali įkvėpti visiškai naujų produktų linijas; ir kaip gamybos atliekos kartais gali tapti vienu sėkmingiausių įmonės produktų. Tai buvo tikri, praktiniai pavyzdžiai, atskleidžiantys, kaip inovacijos, kūrybiškumas ir tvarumas susijungia realiame agromaisto versle.
Pasak organizatorių, šie mokymai buvo puiki galimybė studentams ne tik sustiprinti žinias, bet ir atrasti įkvėpimą ateities karjerai tvaraus maisto sektoriuje. Studentų pristatymai tikrai parodė, kad auga labai motyvuota būsimų profesionalų karta, kuri jau netrukus prisijungs prie agromaisto ekosistemos.

Labai ačiū partneriams: Kauno kolegijai, kuri sudarė sąlygas visos savaitės mokymams ir padėjo studentams ugdyti vertingus įgūdžius, reikalingus sėkmingai karjeros pradžiai. Mokymai organizuoti kartu su EIT Food – didžiausia pasaulyje maisto inovacijų bendruomene. Ji vienija įmones, universitetus ir startuolius, siekiančius kurti tvaresnę, sveikesnę ir inovatyvesnę maisto sistemą Europoje.
Šiuo metu EIT Food kviečia teikti paraiškas „EIT Food Innovation Prize 2025“ konkursui. Artėjant 2025 metų pabaigai, EIT Food ieško naujų pavyzdžių, kurie išsiskiria kūrybiškumu, poveikiu ir tvarumu, ir kviečia dalyvauti konkurse EIT Food Innovation Prize 2025.
Šiemet bus įteiktos 7 nominacijos ir 7 prizai po 10 000 €, skirti pažymėti iškiliausius EIT Food ekosistemos inovatorius. Konkursas atviras visiems EIT Food alumnams ir dabartinių programų dalyviams. Paraiškų teikimo terminas – iki lapkričio 17 d.
Kviečiame visus jaunuosius inovatorius pasinaudoti šią galimybe, parodyti savo potencialą Europos mastu ir sekti ateities kvietimus čia: www.eitfood.eu
Straipsnio autorius: rinkosaikste.lt