Lapkričio 11 d. nuotoliniu būdu įvyko jau devintąjį kartą organizuojamas tarptautinis konkursas „Maisto technologas 2024“. Šiame renginyje dalyvavo 13 studentų komandų iš Lietuvos kolegijų ir Rezeknės technologijų akademijos. Konkurso dalyviai – maisto technologijos studentai – turėjo galimybę išbandyti savo žinias bei įgūdžius spręsdami užduotis, susijusias su maisto technologija, organine chemija, molekuline gastronomija, maisto sauga ir kokybe.

Nuotolinio konkurso rezultatai nudžiugino Kauno kolegijos atstovus, kurie užėmė prizines vietas:

  • Pirma vieta atiteko Kauno kolegijos antrojo kurso Maisto technologijos studijų programos studentėms – Jolitai Rumbutytei, Ugnei Stanelytei ir Kornelijai Mėlinytei.
  • Antrą vietą užėmė trečiojo kurso studentės Evelina Masedonskaitė, Fausta Gedrimaitė ir Justina Liutkutė.
  • Trečią vietą dalinosi dvi komandos – Kauno kolegijos pirmakursės Ingrida Akromavičiūtė ir Lina Anusevičiūtė bei Rezeknės technologijų akademijos Maisto perdirbimo studijų programos studentės Vizma Emīlija Vasiļjeva ir Vita Seņkāne.

Studentai džiaugiasi galėdami dalyvauti tokiuose konkursuose, kurie ne tik leidžia pasitikrinti profesines žinias, bet ir tobulinti anglų kalbos bei komandinio darbo įgūdžius. Tokios patirtys ne tik praplečia akiratį, bet ir stiprina pasitikėjimą savimi bei motyvuoja siekti dar geresnių rezultatų.