Su kenksmingomis sveikatai bei aplinkai cheminėmis medžiagomis susiduriame kasdien: jų gausu įvairiose pramonėse, tarp kurių ne išimtis maisto pramonės ir maitinimo paslaugas teikiančios įmonės. Vasario 1 d. ketvirtadienį, 14 val., 407 aud. (Pramonės pr. 22A), šia būsimiesiems bei jau dirbantiems maisto pramonės ir maitinimo įstaigų specialistams aktualia tema bus diskutuojama seminare „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“.

Seminaro metu Baltijos aplinkos forumo aplinkosaugos ir cheminių medžiagų specialistai Audronė Alijošiutė ir Gražvydas Jegelevičius aptars pavojingų medžiagų klasifikaciją: kaip šios medžiagos atpažįstamos,  kokia jų keliama grėsmė, kokiuose produktuose yra randamos ir kokias alternatyvas pasirinkti.

Taip pat Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Produktų vertinimo skyriaus vedėjas Saulius Majus pasidalins informacija apie teisės aktų reikalavimus maisto pramonei ir maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms, pavojingas medžiagas ir saugų cheminių medžiagų naudojimą.

Renginys  – nemokamas,  jame dalyvauti gali visi susidomėję Kauno kolegijos bendruomenės nariai, tačiau būtina išankstinė REGISTRACIJA. Po renginio bus išduodami dalyvavimą seminare patvirtinantys pažymėjimai.

Šis seminaras – bendro Kauno kolegijos Vadybos ir ekonomikos fakulteto Administravimo katedros bei Baltijos aplinkos forumo vykdomo projekto „NonHazCity“ dalis. Projekto metu dirbama su smulkiuoju ir vidutiniu verslu teikiant siūlymus dėl pavojingų cheminių medžiagų pakeitimo mažiau pavojingomis, šviečiama visuomenė siekiant mažinti prekių, kuriose yra pavojingų cheminių medžiagų, paklausą.