Kauno kolegijos bendruomenę sieja žmonės, įvairiose srityse ieškantys naujovių, teorines žinias taikantys praktinėje veikloje, aktyviai besimokantys visą gyvenimą, kuriantys vertę regionui ir šaliai.

Gilias tradicijas puoselėja Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedra, kurioje vykdomos nuolatinės ir ištęstinės studijos pagal tris studijų programas: Gastronomija ir maitinimo organizavimas, Maisto technologija ir Maisto sauga ir kokybė. Jas baigusieji įgyja technologijų mokslų profesinio bakalauro kvalifikaciją. Teorinės paskaitos vedamos nuotoliniu būdu, o praktiniai užsiėmimai vykdomi moderniose technologijos, chemijos, mikrobiologijos, instrumentinės ir juslinės analizės laboratorijose. Studijoms skirta praktinio mokymo bazė yra suprojektuota taip, kad atitiktų realiose įmonėse esančią aplinką ir naudojamą įrangą. Praktinio mokymo bazėje yra pilotinė fermentuotų gėrimų įranga, kavinės tipo laboratorija su specialia įranga ir kt. Čia besimokydami studentai ne tik įgyja vertingų praktinių įgūdžių, bet ir susipažįsta su realioje darbo aplinkoje naudojama įranga, jų veikimo principu, išmoksta naudotis įvairiais įrenginiais.

Reaguojant į šiandieninį gyvenimo ritmą siūlome galimybę rinktis ir ištęstinę studijų formą, kuri leis ir mokytis, ir neatsisakyti kitų veiklų t. y. derinti studijas su profesine veikla, vaikų auginimu, gyvenimu užsienyje ar pan. Šios formos studijos organizuojamos sesijomis pagal tvarkaraštį.

Įgyjamos kompetencijos

Baigusieji Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studijų programą gali organizuoti patiekalų gamybą ir lankytojų aptarnavimą restoranuose, kavinėse bei kitose viešojo maitinimo įstaigose. Jie įgyja kompetencijų, leidžiančių dirbti gamybos vadovais, technologais, vyr. virėjais, konditerijos cecho vadovais / technologais įvairiuose maitinimo sektoriuose. Studijų trukmė – 4,5 metų (ištęstinė studijų forma).

Specialistai, baigę Maisto saugos ir kokybės studijų programą įgyja žinių, kurios leidžia priimti sprendimus, užtikrinančius maisto produktų maisto saugą ir kokybę visoje maisto gamybos grandinėje, geba analizuoti maisto saugos rizikos veiksnius ir jų valdymą. Studijų trukmė – 4,5 metų (ištęstinė studijų forma). Absolventas įgis kompetencijų, leisiančių dirbti vadovybės atstovu maisto kokybei ir saugai, kokybės kontrolės specialistu, kokybės vadybininku, kokybės ir saugos laboratorijos darbuotoju-analitiku maisto pramonės įmonėse.

Kauno kolegija – vienintelė kolegija Lietuvoje, technologijų mokslų srityje vykdanti Maisto saugos ir kokybės ir Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studijų programas. Pasirinkusieji šias studijų programas yra supažindinami su rinkoje esančiomis naujovėmis, todėl baigę studijas yra pasiruošę integruotis į darbo rinką.

Visą straipsnį skaitykite čia.