{"id":8027,"date":"2022-05-26T15:29:39","date_gmt":"2022-05-26T12:29:39","guid":{"rendered":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/?p=8027"},"modified":"2022-05-26T15:42:17","modified_gmt":"2022-05-26T12:42:17","slug":"maisto-laboratorija-virto-filmavimo-aikstele-sveciuose-tvaraus-maisto-akademija","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/maisto-laboratorija-virto-filmavimo-aikstele-sveciuose-tvaraus-maisto-akademija\/","title":{"rendered":"Maisto laboratorija virto filmavimo aik\u0161tele: sve\u010diuose \u201eTvaraus maisto akademija\u201c"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/a>Antradien\u012f vienoje i\u0161 Technologij\u0173 fakultete \u012fkurdint\u0173 maisto laboratorij\u0173 lank\u0117si interneto platyb\u0117se sutinkami sve\u010diai. Maisto ir agrotechnologij\u0173 katedros lektor\u0117s Nijol\u0117s Vasiliauskien\u0117s kvietimu \u012f Kauno kolegij\u0105 atvyko Justinas Kapkovi\u010dius<\/strong>, virtuv\u0117s \u0161efas, vadovaujantis restoran\u0173 \u201eBrussels Mussels\u201c virtuvi\u0173 komandoms, ir Ieva Pik\u017eirnyt\u0117<\/strong>, \u201eSanta Maria\u201c skoni\u0173 ekspert\u0117, lydimi profesional\u0173 komandos, atsakingos u\u017e \u201eSanta Maria Lietuva\u201c<\/a><\/span> kuriam\u0105 tinklalaid\u0119 \u201eTvaraus maisto akademija\u201c<\/strong>.<\/p>\n

Laboratorijoje buvo filmuojama ir tiesiogiai platformoje \u201eYoutube\u201c transliuojama laida pavadinimu \u201ePavasaris!\u201c. Virtuv\u0117s \u0161efas ir skoni\u0173 ekspert\u0117 su transliacijos \u017ei\u016brovais dalijosi \u017einiomis apie \u0161vie\u017ei\u0173 ir sp\u0117jusi\u0173 prarasti pavasarin\u012f \u017eaves\u012f prieskoni\u0173, dar\u017eovi\u0173, vaisi\u0173 panaudojim\u0105 maisto gamyboje tiek \u0161iltuoju sezonu, tiek pastarajam pasibaigus. Taip pat savo sri\u010di\u0173 profesionalai pristat\u0117 nesud\u0117tingus maisto gamybai skirtus receptus, puikiai tinkan\u010dius dabartiniam laikotarpiui: duona su prieskonin\u0117mis \u017eolel\u0117mis, \u0161parag\u0173 (o tiksliau \u2013 j\u0173 koteli\u0173) sriuba; su kavos tir\u0161\u010diais marinuota kiaulienos nugarin\u0117, kepama druskos patale; rabarbar\u0173 ir bra\u0161ki\u0173 kobleris (trupininis pyragas); ramun\u0117li\u0173 panakota su marinuotomis kriau\u0161\u0117mis.<\/p>\n

Tinklalaid\u0117s \u201eTvaraus maisto akademija\u201c ved\u0117jai, dalydamiesi sezonin\u0117mis naujienomis bei originaliais k\u016brybiniais sprendimais, yra orientuoti \u012f antrin\u012f patiekal\u0173 ir desert\u0173 gamybai skirt\u0173 \u017ealiav\u0173 panaudojim\u0105, produkt\u0173 ne\u0161vaistym\u0105 \u2013 likutin\u012f j\u0173 panaudojim\u0105. T\u0105dien, sve\u010diams lankantis Technologij\u0173 fakultete, tvarios maisto gamybos id\u0117joms neliko abejingos Maisto ir agrotechnologij\u0173 katedros student\u0117s, talkinusios kulinarijos ekspertams.<\/p>\n

J. Kapkovi\u010diaus ir I. Pik\u017eirnyt\u0117s teigimu, \u0161is susitikimas Kauno kolegijoje \u2013 tikrai nepaskutinis, veikiant drauge su Gastronomijos ir maitinimo organizavimo studij\u0173 programos studentais.<\/p>\n

Filmuot\u0105 laid\u0105 pavadinimu \u201ePavasaris!\u201c galite rasti \u010dia<\/a><\/span>.<\/p>\n

 <\/p>\n

Akimirkos i\u0161 filmavimo aik\u0161tel\u0117s:<\/em><\/p>\n

\"\"<\/a>\"\"<\/a>\"\"<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Antradien\u012f vienoje i\u0161 Technologij\u0173 fakultete \u012fkurdint\u0173 maisto laboratorij\u0173 lank\u0117si interneto platyb\u0117se sutinkami sve\u010diai. Maisto ir agrotechnologij\u0173 katedros lektor\u0117s Nijol\u0117s Vasiliauskien\u0117s kvietimu \u012f Kauno kolegij\u0105 atvyko Justinas Kapkovi\u010dius, virtuv\u0117s \u0161efas, vadovaujantis restoran\u0173 \u201eBrussels Mussels\u201c virtuvi\u0173 komandoms, ir Ieva Pik\u017eirnyt\u0117, \u201eSanta Maria\u201c skoni\u0173 ekspert\u0117, lydimi profesional\u0173 komandos, atsakingos u\u017e \u201eSanta Maria Lietuva\u201c kuriam\u0105 tinklalaid\u0119 \u201eTvaraus maisto akademija\u201c. […]<\/p>\n","protected":false},"author":26,"featured_media":8032,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"class_list":["post-8027","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-naujienos"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/8027","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/users\/26"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=8027"}],"version-history":[{"count":4,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/8027\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":8036,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/8027\/revisions\/8036"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media\/8032"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=8027"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=8027"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=8027"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}