{"id":3461,"date":"2019-02-26T08:52:07","date_gmt":"2019-02-26T06:52:07","guid":{"rendered":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/?p=3461"},"modified":"2019-03-01T12:48:56","modified_gmt":"2019-03-01T10:48:56","slug":"maisto-technologas-2019-laimejo-kolegijos-komanda-nustebinusi-saltibarsciu-ledais","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/maisto-technologas-2019-laimejo-kolegijos-komanda-nustebinusi-saltibarsciu-ledais\/","title":{"rendered":"\u201eMaisto technologas 2019\u201c: laim\u0117jo kolegijos komanda, nustebinusi \u0161altibar\u0161\u010di\u0173 ledais"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/a>Kauno kolegijos Technologij\u0173 fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovi\u0161t\u0117s miesto Valachijos universiteto Aplinkos in\u017einerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) kasmet organizuoja tarptautin\u012f konkurs\u0105 \u201eMaisto technologas\u201c. Jame dalyvauja Lietuvos ir u\u017esienio auk\u0161t\u0173j\u0173 mokykl\u0173 studentai, studijuojantys maisto technologij\u0173, vie\u0161ojo maitinimo, maisto saugos ir kitose, su maistu susijusiose, studij\u0173 programose.<\/p>\n

Ketvirt\u0105j\u012f kart\u0105 organizuoto konkurso pirmajame etape, kuris vyko 2018 m.\u00a0 lapkri\u010dio 22 d., 18 student\u0173 komand\u0173 laik\u0117 test\u0105 nuotoliniu b\u016bdu. \u0160io etapo u\u017eduotys buvo susijusios su mikrobiologijos, matematikos, maisto saugos ir kokyb\u0117s, fizikos-in\u017einerijos moksl\u0173 sritimis.<\/p>\n

Vasario 22 d. vykusiame antrajame etape dalyvavo Lietuvos ir u\u017esienio auk\u0161t\u0173j\u0173 mokykl\u0173 komandos, geriausiai \u012fvykd\u017eiusios testo u\u017eduotis. Atrinktieji dalyviai savo \u017einias ir geb\u0117jimus tur\u0117jo atskleisti atlikdami 5 praktines u\u017eduotis maisto produkt\u0173 technologijos, juslin\u0117s analiz\u0117s, mikrobiologijos ir maisto produkt\u0173 kokyb\u0117s nustatymo laboratorijose. Per praktines u\u017eduotis buvo patikrintos ne tik \u017einios, bet ir atidumas, kruop\u0161tumas, komandinio darbo \u012fg\u016bd\u017eiai.<\/p>\n

\u012eveikus du etapus, konkurse pirm\u0105j\u0105 viet\u0105 nuskyn\u0117 Kauno kolegijos tre\u010dio kurso maisto saugos ir kokyb\u0117s bei maisto technologijos studij\u0173 program\u0173 student\u0117s Au\u0161ra Dabrauskait\u0117, Laurita Donielait\u0117 ir Rimvyd\u0117 \u0160imkevi\u010di\u016bt\u0117. Tok\u012f pat ta\u0161k\u0173 skai\u010di\u0173 surinkusios Kauno kolegijos (nariai: Simona \u0160lekyt\u0117, Egl\u0117 Visminait\u0117, Ilma \u0160imkut\u0117)\u00a0 ir Grodno Janko Kupalos valstybinio universiteto (nariai: Capraru Paula Gabriela, Cioina Simona Florina, Tamplaru Bianca – Elena) komandos dalijosi antr\u0105ja vieta, o tre\u010diosios vietos nugal\u0117tojais tapo Utenos kolegijos komandos nariai Erika Luk\u0161taraupyt\u0117, Lukas Gra\u017eys ir Vadim Lisunov. Gausus b\u016brys b\u016bsim\u0173j\u0173 specialist\u0173 d\u017eiaug\u0117si pasisemta patirtimi ir juos praturtinusiais \u012fveiktais i\u0161\u0161\u016bkiais.<\/p>\n

\"\"<\/a>\u012e komand\u0105 susib\u016brusios dvi Maisto saugos ir kokyb\u0117s studij\u0173 program\u0173 student\u0117s Au\u0161ra ir Laurita bei b\u016bsimoji maisto technolog\u0117 Rimvyd\u0117 besid\u017eiaugdamos pirmos vietos laim\u0117jimu teig\u0117 \u012f konkurs\u0105 at\u0117jusios i\u0161bandyti save ir pasitikrinti per trejus studij\u0173 metus \u012fgytas \u017einias ir \u012fg\u016bd\u017eius. Vertinimo komisij\u0105 student\u0117s nustebino modernia tradicinio lietuvi\u0161ko patiekalo versija \u2013 \u0161altibar\u0161\u010di\u0173 ledais. \u201eI\u0161kart pagalvojus apie lietuvi\u0161k\u0105 virtuv\u0119 prie\u0161 akis i\u0161kyla \u0161altibar\u0161\u010diai, kuriuos m\u0117gsta visi. Visos buvome patenkintos id\u0117ja, kuri\u0105 vyst\u0117me: galvojome ir apie \u017eel\u0117, ir apie panakot\u0105, bet galutinis sprendimas buvo ledai\u201c, \u2013 apie gimusi\u0105 id\u0117j\u0105 \u012fgyvendinti nam\u0173 darb\u0173 u\u017eduot\u012f pasakoja konkurso \u201eMaisto technologas 2019\u201c laim\u0117tojos.<\/p>\n

Student\u0117s neabejoja, kad konkursas, kuriame i\u0161dr\u012fso sudalyvauti tik studijuodamos tre\u010diame kurse, yra puiki galimyb\u0117 patikrinti ir save, ir savo \u017einias. \u201eB\u016btent atlikdamos u\u017eduotis pamat\u0117me, kaip studij\u0173 metu \u012fgytos \u017einios gali b\u016bti pritaikomos skirtingose situacijose, supratome, kur esame stiprios, kas i\u0161mokta, ir kartu pasteb\u0117jome, kur reikia tobul\u0117ti\u201c, \u2013 teigia student\u0117s Laurita, Au\u0161ra, Rimvyd\u0117 ir rekomenduoja konkurse dalyvauti visiems, besidomintiems maisto technologo ar kita su \u0161ia sritimi susijusia profesija bei taip i\u0161bandyti save.<\/p>\n

\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div><\/div>
\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div><\/div>
\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div>\n
\n
\n \n \n
<\/div> \n <\/a>\n \n
<\/div>\n\n <\/div>\n <\/div><\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Kauno kolegijos Technologij\u0173 fakulteto Maisto technologijos katedra kartu su Targovi\u0161t\u0117s miesto Valachijos universiteto Aplinkos in\u017einerijos ir maisto mokslo fakultetu (Rumunija) kasmet organizuoja tarptautin\u012f konkurs\u0105 \u201eMaisto technologas\u201c. Jame dalyvauja Lietuvos ir u\u017esienio auk\u0161t\u0173j\u0173 mokykl\u0173 studentai, studijuojantys maisto technologij\u0173, vie\u0161ojo maitinimo, maisto saugos ir kitose, su maistu susijusiose, studij\u0173 programose. Ketvirt\u0105j\u012f kart\u0105 organizuoto konkurso pirmajame etape, kuris […]<\/p>\n","protected":false},"author":10,"featured_media":3463,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"class_list":["post-3461","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-naujienos"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3461","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/users\/10"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3461"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3461\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":3503,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3461\/revisions\/3503"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media\/3463"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3461"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3461"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3461"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}