{"id":11259,"date":"2025-11-24T10:01:41","date_gmt":"2025-11-24T08:01:41","guid":{"rendered":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/?p=11259"},"modified":"2025-11-24T10:01:41","modified_gmt":"2025-11-24T08:01:41","slug":"jaunieji-talentai-gilino-zinias-tvariu-maisto-inovaciju-srityje","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/jaunieji-talentai-gilino-zinias-tvariu-maisto-inovaciju-srityje\/","title":{"rendered":"Jaunieji talentai gilino \u017einias tvari\u0173 maisto inovacij\u0173 srityje"},"content":{"rendered":"

Baig\u0117si did\u017eiausios pasaulyje maisto inovacij\u0173 bendruomen\u0117s EIT Food ir skaitmenini\u0173 inovacij\u0173 centro \u201eAgriFood Lithuania\u201c organizuoti mokymai \u201eAgrifuture 2025: \u012fg\u016bd\u017eiai tvarioms maisto inovacijoms\u201c. Mokymai, kurie buvo skirti studentams, norintiems \u012fgyti praktini\u0173 \u017eini\u0173 ir \u012fg\u016bd\u017ei\u0173 tvari\u0173 maisto inovacij\u0173 srityje, vyko Kauno kolegijoje. \u0160i geriausia tarptautine praktika paremta veikla pad\u0117jo studentams geriau suprasti agromaisto sektoriaus i\u0161\u0161\u016bkius, perspektyvas ir karjeros galimybes bei skatino jaunus \u017emones prisid\u0117ti prie sektoriaus transformacijos.<\/h2>\n

Mokym\u0173 tikslai jung\u0117 siek\u012f didinti student\u0173 supratim\u0105 ir suteikti praktini\u0173 \u017eini\u0173 apie verslo k\u016brim\u0105 agromaisto sektoriuje; Nor\u0105 ugdyti geb\u0117jim\u0105 analizuoti problemas ir ie\u0161koti inovatyvi\u0173 sprendim\u0173 bei tiksl\u0105 skatinti studentus rinktis karjer\u0105 agromaisto sektoriuje ir \u012fsilieti \u012f \u0161i\u0105 ekosistem\u0105.<\/p>\n

Vis\u0105 savait\u0119 jaunieji talentai dirbo komandose, analizavo realius agromaisto sektoriaus i\u0161\u0161\u016bkius ir ie\u0161kojo inovatyvi\u0173 ir k\u016brybi\u0161k\u0173 sprendim\u0173. Baigiamajame seminare, vykusiame 2025 m. spalio 28 d., dalyviai pristat\u0117 savo darbus bei i\u0161klaus\u0117 lyderiaujan\u010di\u0173 Lietuvos verslo atstov\u0173 \u012f\u017evalg\u0173 apie \u0161io sektoriaus aktualijas.<\/p>\n

Renginio partneri\u0173 \u201eKauno gr\u016bdai\u201c ir \u201eEkofrisa\u201c pane\u0161im\u0173 d\u0117ka dalyviai su\u017einojo, kaip maisto produktai keliauja nuo id\u0117jos iki prekybos centr\u0173 lentyn\u0173; kokio skonio makaronus labiausiai m\u0117gsta europie\u010diai ir kaip tai veikia gamybos sprendimus; kaip skirtingos vartotoj\u0173 grup\u0117s vertina t\u0105 pat\u012f produkt\u0105; kod\u0117l testuotojai turi nuo\u0161ird\u017eiai dom\u0117tis ir m\u0117gti tai, k\u0105 testuoja; kaip meil\u0117 grikiams gali \u012fkv\u0117pti visi\u0161kai nauj\u0173 produkt\u0173 linijas; ir kaip gamybos atliekos kartais gali tapti vienu s\u0117kmingiausi\u0173 \u012fmon\u0117s produkt\u0173. Tai buvo tikri, praktiniai pavyzd\u017eiai, atskleid\u017eiantys, kaip inovacijos, k\u016brybi\u0161kumas ir tvarumas susijungia realiame agromaisto versle.<\/p>\n

Pasak organizatori\u0173, \u0161ie mokymai buvo puiki galimyb\u0117 studentams ne tik sustiprinti \u017einias, bet ir atrasti \u012fkv\u0117pim\u0105 ateities karjerai tvaraus maisto sektoriuje. Student\u0173 pristatymai tikrai parod\u0117, kad auga labai motyvuota b\u016bsim\u0173 profesional\u0173 karta, kuri jau netrukus prisijungs prie agromaisto ekosistemos.<\/p>\n

<\/p>\n

Labai a\u010di\u016b partneriams: Kauno kolegijai, kuri sudar\u0117 s\u0105lygas visos savait\u0117s mokymams ir pad\u0117jo studentams ugdyti vertingus \u012fg\u016bd\u017eius, reikalingus s\u0117kmingai karjeros prad\u017eiai. Mokymai organizuoti kartu su EIT Food \u2013 did\u017eiausia pasaulyje maisto inovacij\u0173 bendruomene. Ji vienija \u012fmones, universitetus ir startuolius, siekian\u010dius kurti tvaresn\u0119, sveikesn\u0119 ir inovatyvesn\u0119 maisto sistem\u0105 Europoje.<\/p>\n

\u0160iuo metu EIT Food kvie\u010dia teikti parai\u0161kas \u201eEIT Food Innovation Prize 2025\u201c konkursui. Art\u0117jant 2025 met\u0173 pabaigai, EIT Food ie\u0161ko nauj\u0173 pavyzd\u017ei\u0173, kurie i\u0161siskiria k\u016brybi\u0161kumu, poveikiu ir tvarumu, ir kvie\u010dia dalyvauti konkurse EIT Food Innovation Prize 2025.<\/p>\n

\u0160iemet bus \u012fteiktos 7 nominacijos ir 7 prizai po 10 000 \u20ac, skirti pa\u017eym\u0117ti i\u0161kiliausius EIT Food ekosistemos inovatorius. Konkursas atviras visiems EIT Food alumnams ir dabartini\u0173 program\u0173 dalyviams. Parai\u0161k\u0173 teikimo terminas \u2013 iki lapkri\u010dio 17 d.<\/p>\n

Kvie\u010diame visus jaunuosius inovatorius pasinaudoti \u0161i\u0105 galimybe, parodyti savo potencial\u0105 Europos mastu ir sekti ateities kvietimus \u010dia:\u00a0www.eitfood.eu<\/mark><\/a><\/p>\n

Straipsnio autorius: rinkosaikste.lt<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Baig\u0117si did\u017eiausios pasaulyje maisto inovacij\u0173 bendruomen\u0117s EIT Food ir skaitmenini\u0173 inovacij\u0173 centro \u201eAgriFood Lithuania\u201c organizuoti mokymai \u201eAgrifuture 2025: \u012fg\u016bd\u017eiai tvarioms maisto inovacijoms\u201c. Mokymai, kurie buvo skirti studentams, norintiems \u012fgyti praktini\u0173 \u017eini\u0173 ir \u012fg\u016bd\u017ei\u0173 tvari\u0173 maisto inovacij\u0173 srityje, vyko Kauno kolegijoje. \u0160i geriausia tarptautine praktika paremta veikla pad\u0117jo studentams geriau suprasti agromaisto sektoriaus i\u0161\u0161\u016bkius, perspektyvas ir […]<\/p>\n","protected":false},"author":38,"featured_media":11260,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"class_list":["post-11259","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-naujienos"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11259","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/users\/38"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11259"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11259\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":11262,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11259\/revisions\/11262"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media\/11260"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11259"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11259"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11259"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}