{"id":10602,"date":"2025-03-13T12:58:17","date_gmt":"2025-03-13T10:58:17","guid":{"rendered":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/?p=10602"},"modified":"2025-03-13T12:58:17","modified_gmt":"2025-03-13T10:58:17","slug":"kauno-kolegijos-studentai-gilino-zinias-apie-apskaitos-valdymo-sprendimus-restoranuose","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/kauno-kolegijos-studentai-gilino-zinias-apie-apskaitos-valdymo-sprendimus-restoranuose\/","title":{"rendered":"Kauno kolegijos studentai gilino \u017einias apie apskaitos valdymo sprendimus restoranuose"},"content":{"rendered":"
Kovo 4 dien\u0105 Kauno kolegijos Maisto ir agrotechnologij\u0173 katedroje, Indr\u0117s Venclovien\u0117s paskaitoje, Gastronomijos ir maitinimo organizavimo i\u0161t\u0119stini\u0173 studij\u0173 studentams surengta i\u0161skirtin\u0117 \u012fvadin\u0117 paskaita. Ji buvo skirta pradinei vidinei praktikai tema \u201ePopuliariausi apskaitos valdymo sprendimai Lietuvos restoranuose\u201c. \u0160i praktika yra svarbi studij\u0173 dalis, leid\u017eianti studentams \u012fgyti reali\u0173 praktini\u0173 \u012fg\u016bd\u017ei\u0173 ir susipa\u017einti su inovatyviais sprendimais maitinimo sektoriuje.<\/p>\n
Savo \u017einiomis bei patirtimi su studentais dalijosi bendrov\u0117s \u201eUCS Baltic\u201c pardavim\u0173 vadybinink\u0117 Kreta Karpinait\u0117.<\/p>\n Ji pristat\u0117 \u012fmon\u0117s si\u016blomus produktus ir sprendimus, skirtus maitinimo, apgyvendinimo, sveikatingumo bei pramog\u0173 sektoriaus \u012fmon\u0117ms. Vienas i\u0161 pagrindini\u0173 d\u0117mesio centre atsid\u016brusi\u0173 produkt\u0173 \u2013 programin\u0117 \u012franga \u201eStoreHouse4\u201c, pla\u010diai naudojama tiek akademin\u0117je aplinkoje, tiek verslo sektoriuje. Pasak prane\u0161\u0117jos, \u0161i\u0105 sistem\u0105 naudoja apie 55 t\u016bkst. maitinimo \u012fmoni\u0173 54 \u0161alyse, o jos funkcionalumas leid\u017eia efektyviai valdyti restoran\u0173 ir kavini\u0173 tiekimo grandines bei finansinius procesus.<\/p>\n \u201eStoreHouse4\u201c leid\u017eia visi\u0161kai kontroliuoti gamybos proces\u0105 restoranuose, kavin\u0117se ir greito maisto \u012fstaigose. Jos funkcionalumas apima visapusi\u0161k\u0105 preki\u0173 jud\u0117jimo apskait\u0105, automatin\u012f savikainos skai\u010diavim\u0105, preki\u0173 nura\u0161ym\u0105 pagal realizuotus patiekalus, inventorizacij\u0105 ir kitus svarbius verslo valdymo aspektus. Sistema ne tik optimizuoja veiklos procesus, bet ir padeda suma\u017einti \u017emogi\u0161k\u0173j\u0173 klaid\u0173 skai\u010di\u0173 bei geriau planuoti i\u0161teklius.<\/p>\n Paskaitos metu studentai ne tik susipa\u017eino su teorin\u0117mis \u017einiomis, bet ir aktyviai dalyvavo diskusijoje su \u012fmon\u0117s atstove. Jie dalijosi savo patirtimi, susijusia su pana\u0161i\u0173 sistem\u0173 naudojimu, dom\u0117josi sistemos \u012fsigijimo galimyb\u0117mis bei kainomis. Taip pat buvo aptartos praktinio darbo u\u017eduotys, kurios pad\u0117s studentams geriau suprasti skaitmenizuoto verslo valdymo specifik\u0105.<\/p>\n D\u017eiaugiam\u0117s, kad \u012f savo studij\u0173 procesus galime \u012ftraukti verslo \u012fmoni\u0173 atstovus \u2013 tai leid\u017eia studentams i\u0161 ar\u010diau susipa\u017einti su realia verslo praktika, gilinti \u017einias ir pasiruo\u0161ti dinami\u0161kai darbo rinkai.<\/p>\n Tokios praktin\u0117s paskaitos ne tik papildo student\u0173 \u017einias, bet ir padeda geriau suprasti realius verslo i\u0161\u0161\u016bkius bei sprendimus, su kuriais teks susidurti profesin\u0117je veikloje. Tai \u2013 svarbus \u017eingsnis ruo\u0161iantis b\u016bsimai karjerai maitinimo paslaug\u0173 sektoriuje, kur technologiniai sprendimai tampa vis svarbesne s\u0117kmingos veiklos dalimi.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Kovo 4 dien\u0105 Kauno kolegijos Maisto ir agrotechnologij\u0173 katedroje, Indr\u0117s Venclovien\u0117s paskaitoje, Gastronomijos ir maitinimo organizavimo i\u0161t\u0119stini\u0173 studij\u0173 studentams surengta i\u0161skirtin\u0117 \u012fvadin\u0117 paskaita. Ji buvo skirta pradinei vidinei praktikai tema \u201ePopuliariausi apskaitos valdymo sprendimai Lietuvos restoranuose\u201c. \u0160i praktika yra svarbi studij\u0173 dalis, leid\u017eianti studentams \u012fgyti reali\u0173 praktini\u0173 \u012fg\u016bd\u017ei\u0173 ir susipa\u017einti su inovatyviais sprendimais maitinimo sektoriuje. […]<\/p>\n","protected":false},"author":38,"featured_media":10604,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"class_list":["post-10602","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-naujienos"],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10602","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/users\/38"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10602"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10602\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":10605,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10602\/revisions\/10605"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media\/10604"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10602"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10602"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.kaunokolegija.lt\/tf\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10602"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}