Šių metų rugsėjo 20 d. Kauno kolegijos Technologijų fakultete Maisto technologijų katedroje viešėjo Gastronomijos katedros vadovas, dėstytojas Jürgen Rabe iš Felix Fechenbach Berufskolleg Detmoldo, Vokietijos. Šį susitikimą organizavo Kauno miesto savivaldybė Kauno miesto ir Lipės apskrities bendradarbiavimo 30-mečiui paminėti. Kartu tai tapo proga užmegzti naujus ryšius.

Susitikimas su gastronomijos specialistu pradėtas nuo diskusijos, kurioje dalyvavo Maisto technologijos katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė, dėstytojai ir Gastronomijos ir maitinimo organizavimo bei Maisto technologijos studijų programų studentai. Kalbėta apie Felix Fechenbach Berufskolleg mokymo proceso ypatumus, bendradarbiavimo galimybes. Svečiui iš Vokietijos įspūdį paliko Maisto technologijų katedros praktinė mokymo bazė.

Dėstytojas Jürgen Rabe Gastronomijos ir maitinimo organizavimo programos studentams vedė praktinius užsiėmimus, kurių metu kartu su studentais kūrė naujų patiekalų receptūras. Patiekalams ruošti naudojo antienos bei lašišos filė su oda, todėl mokėsi, kaip šiuos produktus apdoroti, termiškai paruošti. Dėmesio skirta daržovių pjaustymo gebėjimams ugdyti, taip pat mokytasi „Papillote” lankstymo, kai maistas įdedamas į pergamentinį popierių, jis sulankstomas į maišelį, kuris pašaunamas į orkaitę.

Laukdami, kol patiekalai iškeps, studentai mokėsi desertų puošybos elementų, kai naudojamas saldiklis izomaltas ir iš karštos masės formuojami smulkūs ir trapūs papuošimai.

Užsiėmimas baigtas degustacija – studentai galėjo patys įvertinti savo įgytų žinių ir praktikos rezultatus. Diskutuojant apie paruoštų patiekalų kokybę studentai ir dėstytojai domėjosi galimybe atlikti praktiką Detmolde, Vokietijoje.