Pasak maisto technologijų specialistės, Kauno kolegijos dėstytojos dr. Ernestos Trečiokienės, negali būti vienos nuomonės nė apie jokį maisto produktą, išskyrus, žinoma, chemizuotą. Pasaulyje vis labiau kelią skinasi personifikuotas požiūris į mitybą. Kiekvienas žmogus savaip reaguoja ne tik į stresą, gyvenimo sąlygas – individuali jų reakcija ir į mitybą. Tad ir pienas vieniems žmonėms gali būti sveikas produktas, kitiems – nelabai.

„Pienas ir jo produktai geriausi iš visų. Mat jie gerai įsisavinami, turi daug baltymų ir kaulams būtino kalcio. Didžiausia kalcio koncentracija slypi varškėje ir sūryje. Pienas vadintinas unikaliu, tobulu gamtos kūriniu ir todėl, kad jame esantis baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekis yra subalansuotas. Į tai atkreiptinas dėmesys žinant, kad riebalai, baltymai ir angliavandeniai – būtiniausios žmogaus organizmui medžiagos. Piene esantys riebalai ypatingi – rutulėlių pavidalo. Tokius riebalus lengviau įsisavina organizmas, mat juos lengviau apdoroja tulžies ir
kasos fermentai. Ji atsakinga už riebalų skaidymą“,- teigia E. Trečiokienė.

Visas straipsnis – 2018 m. sausio 4 d. laikraštyje „Ūkininko patarėjas“