Šių metų spalio 14 dieną Maisto technologijos katedroje viešėjo Kauno kolegijos Viešojo maitinimo studijų programos absolventas, restorano „Dia“ šefas Marius Paplauskas. Pats restoranas Gero maisto akademijos sudaromame geriausių šalies restoranų 30-uke užėmė 12-ąją vietą – tai aukščiausiai sąraše esantis Kauno restoranas.

Gastronomijos studijų programos studentai ir lektorė Nijolė Vasiliauskienė su kviestiniu šefu diskutavo temomis, susijusiomis su darbo ypatumais restorano virtuvėje. M. Paplauskas pristatė Wagyu ir brandintos jautienos mėsos pavyzdžius, pasakojo apie jų kilmę, išskirtinumą, gaminamų patiekalų subtilybes. Iš pažiūros Wagyu labai riebi, turinti daug tarpraumeninių riebalų – būtent tai jai suteikia išskirtinę išvaizdą, subtilų skonį, minkštumą, nes greito terminio apdorojimo metu riebalai virsta mėsos sultimis. Ši mėsa vertinama pagal keturis skirtingus kriterijus – marmuriškumo intensyvumą, riebalo spalvą, pačios mėsos gabalo spalvą ir formą. Aukščiausią įvertinimą gavusi mėsa kainuoja brangiausiai. Šefas atskleidė, kad Wagyu yra lyginama su sausuoju ir drėgnuoju būdu brandinta jautiena, kuri yra minkšta, sultinga, aromatinga ir nereikalauja jokio išskirtinio paruošimo. M. Paplauskas pristatė iš jautienos gaminamus patiekalus, prie jų tinkančius garnyrus bei padažus. Susitikimo metu šefas studentus taip pat supažindino su aštuonkojų ir austrių paruošimo būdais, pademonstravo jų pirminio paruošimo ypatumus, pateikė austres degustacijai su baltojo ir juodojo balzaminio acto perlais.