Lapkričio 22 d. vyko tarptautinio konkurso „Food Technologist 2019“ pirmasis etapas, kuriame buvo išbandytos teorinės dalyvių žinios. Vieną komandą sudarė 3 studentai, o iš viso dalyvavo 18 studentų komandų: 7 komandos iš Grodno Janko Kupalos valstybinio universiteto (Baltarusija), 6 komandos iš Kauno kolegijos, po vieną komandą iš Stambulo Aydin universiteto (Turkija), Valahijos universiteto Targovištė (Rumunija), Vilniaus kolegijos, Klaipėdos valstybinės kolegijos ir Utenos kolegijos. Nuotoliniu būdu studentai atliko 30 minučių trukusį testą, kurį sudarė 20 klausimų iš mikrobiologijos, maisto technologijos, maisto saugos ir kokybės, fizikos-inžinerijos sričių.

Į 2019 m. vasario 22 d. vyksiantį antrąjį etapą pagal geriausius testo rezultatus pakvietimus gavo 8 komandos: 2 komandos iš Kauno kolegijos ir po vieną iš Grodno Janko Kupalos valstybinio universiteto (Baltarusija), Stambulo Aydin universiteto (Turkija), Valahijos universiteto Targovištė (Rumunija), Vilniaus kolegijos, Klaipėdos valstybinės kolegijos ir Utenos kolegijos. Atrinktieji dalyviai turės atlikti 5 praktines užduotis maisto produktų technologijos, juslinės analizės, mikrobiologijos ir maisto produktų kokybės nustatymo laboratorijose.

Dalyviams linkime sėkmės ruošiantis antrajam etapui!