2018 m. kovo 19 – 23 dienomis Kauno kolegijos Technologijų fakultete bus organizuojami kursai “Alaus gamyba”. Šie mokymai skirti asmenims, vadovaujantiems ir vykdantiems technologinius procesus įmonėje, gaminančioje iki 5 tūkst. hektolitrų alaus per metus.

Mokymų dalyviai susipažins su pagrindinėmis alaus gamybos technologijomis, aptars alaus gamyboje naudojamas žaliavas ir joms keliamus reikalavimus, nagrinės biocheminius ir mikrobiologinius procesus, vykstančiais gamybos metu, atliks technologinius skaičiavimus, diskutuos produktų saugos ir kokybės užtikrinimo bei kontrolės klausimais. Taip pat bus pristatomi teisės aktai, reglamentuojantys alaus daryklos steigimą, analizuojami reikalavimai įrangai bei geros higienos praktikos reikalavimai. Mokymus ves patyrę kolegijos dėstytojai bei gamybos atstovai.

Kursai mokami. Dalyviams bus išduodami kompetencijas patvirtinantis pažymėjimas.

Susidomėjusius prašome iki š. m. kovo 1 d. registruotis elektroniniu paštu ingrida.kraujutiene@go.kauko.lt arba telefonu (8 37) 352312.

Mokymus organizuoja Maisto technologijos katedra.