Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedros dėstytoja Vilija Karbauskienė spalio pirmąją savaitę lankėsi Jankos Kupalos vardo valstybiniame universitete (Baltarusija), kur trečio kurso viešojo maitinimo specialybės studentams skaitė paskaitas tema „Inovacijos maisto technologijose”. Paskaitose buvo aptariami ir Lietuvos kulinarinio paveldo patiekalų gamybos ypatumai, diskutuojama apie įvairių funkcinio maisto ingredientų naudą žmogaus organizmui bei racionalią mitybą.

Paskaitose dalyvavę studentai domėjosi studijų mainų galimybėmis pagal Erasmus + programą ir diskutavo apie tarptautinį konkursą „Maisto technologijos 2019”, kurį organizuoja Kauno kolegijos Maisto technologijų katedra. Išvykos į universitetą metu megzti ir bendradarbiavimo ryšiai: su biologijos, fiziologijos ir maitinimosi higienos katedros vedėja ir docentėmis buvo aptariami planuojami atlikti bendri tyrimai ir kiti bendradarbiavimo aspektai.

Vilija Karbauskienė ne tik skaitė paskaitas studentams, bet ir dalyvavo XIII tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Aktualios ekologijos problemos – 2018“. Konferencijoje dalyvavo ir pranešimus skaitė mokslo darbuotojai, dėstytojai iš Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Turkijos, Ukrainos, Rusijos.