Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedros dėstytoja doc. dr. Aušra Šimonėlienė dalyvavo mokymosi vizite pagal Erasmus+ programą Vokietijos įmonėje „Erbslöh Geisenheim AG“, esančioje Geisenheim mieste. Geisenheimas yra Reino-Taunus-Kreis regione ir žinomas kaip Weinstadt („Vyno miestas“), Schulstadt („Mokyklos miestas“). Miesto vardai neatsitiktiniai: Geisenheimas yra įsikūręs regione, kuris garsėja vyndaryste Vokietijoje, o terminas „Mokyklos miestas“ siejamas su tuo, kad jame yra Hochschule Geisenheim universitetas ir vyno bei vynuogių tyrimo institutas.

Įmonė „Erbslöh Geisenheim AG“ įsikūrė daugiau nei prieš 50 metų ir šiandien yra viena pirmaujančių įmonių Europoje. Įmonėje „Erbslöh“ gaminamos vyno gamybai skirtos medžiagos: mielės, skaidrintojai, stabilizatoriai ir kt., taip pat atliekami technologiniai tyrimai, susiję su vyno kokybės tyrimais. Stažuotės metu buvo tirtas likopeno kiekis pomidorų vyne, analizuota skirtingo tipo ąžuolo drožlių įtaka vaisių uogų vyno kokybei, taninų tipo įtaka vyno stabilumui ir juslinėms savybėms.

Lankantis Vokietijoje taip pat buvo aplankyta paroda „Intervitis Interfructa Hortitehnica 2018“, kuri Štutgarte vyksta kas du metus ir yra specializuota išskirtinai vyno gamybai. Parodoje eksponuojama moderni vyno gamybos įranga, pažangios technologijos, išpilstymo įranga, pakavimo medžiagos ir kt. Vizito metu taip pat aplankytas vynuogynas ir moderni vyninė „Wein-Schatzkeller“.

Stažuotės metu įgyta nauja patirtis, aptartos bendradarbiavimo galimybės ir gairės mokslinėje tiriamojoje veikloje, susitarta dėl studentų galimybės atliti praktiką ne tik įmonėje „Erbslöh Geisenheim AG“, bet ir Hochschule Geisenheim universitete, kuris garsėja savo modernia vyno technologinių tyrimų baze.