Kauno kolegijos Technologijų fakultete Maisto technologiją baigusios absolventės Jolantos Silgienės kulinariniai gebėjimai atima žadą – meniški želės tortai tampa švenčių puošmena. Moteris taip pat gamina įvairius šventinius patiekalus: duonos tortus, želė desertus, vieno kąsnio sumuštinukus ir t. t.

Paklausta apie pačią gaminimo technologiją, moteris atvirauja, kad viską daro kitaip nei kiti. „Seniau dirbdavau su specialiais švirkštais, kurie skirti būtent tiems želės tortams, bet dabar dirbu tik su vienu švirkštu, nes man patinka pačiai išgauti įvairias formas, struktūras. Tad padarau taip, kaip aš noriu, o ne taip, koks sukurtas švirkštas“, – kūrybiškumu dalijosi J. Silgienė ir pridūrė, kad iki šiol jos didžiausias rekordas buvo per dieną pagaminti šeši tokie tortukai.

Trakiškio gyventojų bendruomenės pirmininkė pripažįsta, kad jokių želės tortų gaminimo kursų nelankė. „Aš nenoriu daryti bet kaip. Noriu, kad būtų kokybiška, skanu, gražu. Esu baigusi maisto technologiją, todėl man turi viskas būti idealu, net tie patys vieno kąsnio sumuštiniai turi būti sudėlioti tobula tvarka. Todėl kartais gal kaina ir gali pasirodyti didesnė, bet tikrai taip nėra, nes dedu kokybiškus produktus“, – atviravo J. Silgienė.

Pasak moters, pagaminti želės tortą reikalingas ne tik kūrybiškumas, kruopštumas, bet ir laikas – per pusdienį sustingsta želė, o papuošimas trunka dar apie 1–1,5 val.

Visą straipsnį skaitykite portale lrytas.lt