Spalio 19-23 d.

Kauno kolegija

Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakultete vyks mokymai pagal neformaliojo mokymo programą „Vaisių-uogų vyno ir midaus gamyba“.

Kursai vyks 2020 m. spalio 19-23 d. (Pirmadienį – ketvirtadienį 9-17; penktadienį 9-14) Kauno kolegijos Technologijų fakultete (Kaunas, Pramonės pr. 22).

Mokymų dalyviai bus supažindinti su vaisių-uogų vyno ir midaus gamybą reglamentuojančiais teisės aktais, bus aptarti cheminiai ir biocheminiai procesai, vykstantys vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos metu, analizuojami vaisių-uogų vyno ir midaus gamyboje pasitaikantys defektai, jų priežastys ir šalinimo būdai. Mokymų metu bus nagrinėjami vaisių-uogų vyno ir midaus gamybos technologijos bei gamyboje naudojamų technologinių įrenginių ypatumai, diskutuojama maisto kokybės ir saugos užtikrinimo klausimais.

Kolegijos laboratorijose kursų dalyviai mokysis nustatyti žaliavų kokybę, vaisių ir uogų santykinį tankį, sausųjų medžiagų kiekį, titruojamąjį ir aktyvųjį rūgštingumą ir kt. 

Mokymus ves patyrę gėrimų gamybos, maisto saugos bei kokybės specialistai.

Kursai mokami. Kursų kaina 720 eurų. Dalyviams bus išduodami dalyvavimą patvirtinantys pažymėjimai. Registracija į mokymus vyksta internetu iki š. m. spalio 5 d.

Mokymus organizuoja Maisto technologijos katedra. Detalesnė informacija teikiama tel. nr. (8 37) 352312.