

Spalio 17 dieną Kauno kolegijos Maisto ir agrotechnologijų katedros dėstytojos Ilona Šostakienė ir Inga Pupelienė kartu su antro kurso studentais Gabriele Čeponyte ir Mantu Jakubavičiumi dalyvavo Kėdainių arenoje vykusioje mugėje „Karjeros mugė 2024“. Renginyje apsilankė apie 800 moksleivių iš Kėdainių bei aplinkinių gyvenviečių.
Mugėje moksleiviams buvo pristatyta Maisto technologija studijų programa, atsakyta į smalsių moksleivių klausimus apie karjeros galimybes bei studijų procesą. Renginio metu katedros atstovai skatino domėtis maisto gamybos inovacijomis ir maisto kokybės vertinimo subtilybėmis, ieškant tinkamiausios specialybės ateities karjerai.
Visgi daugiausiai įspūdžių moksleiviams paliko dalyvavimas personalizuotame juslės tyrime, kuriame jie bandė pajusti ir suvokti kai kurias juslines savybes skirtingomis receptorių grupėmis (regos, skonio). Šių receptorių perduodama informacija centrinei nervų sistemai formavo bendrą juslinį suvokimą. Nors ne visiems pasisekė puikiai vertinti skonius ir kai kurie moksleiviai turėjo sunkumų atskiriant spalvas (vertinimo kokybė priklauso nuo individualių fiziologinių ypatumų), visi džiaugėsi nauja patirtimi, bendravimu ir turiningai praleistu laiku.
Dėstytojos, pasidalinusios mugės įspūdžiais, tvirtino, kad žinios apie juslines savybes ir procesus yra įdomios ir naudingos ne tik moksleiviams, bet ir kartu su jais Karjeros mugėje dalyvavusiems mokytojams.