Lapkričio 11–16 d. Kauno kolegijos Technologijos fakulteto Maisto technologijos katedros dėstytoja dr. Jurgita Mikašauskaitė skaitė paskaitas pagal Erasmus+ programą aukštojoje mokykloje UC Leuven Limburg (Belgija).

Dr. Jurgita Mikašauskaitė studentams skaitė paskaitas apie maisto mikrobiologiją, bioremediaciją bei naujoves maisto pramonėje. Studentai pristatė savo vykdomus tyrimus, o vieni įdomiausių buvo susiję su maisto pramonės atliekų antriniu panaudojimu naujų produktų kūrimui.

Dėstytoja lankėsi Technologijos fakulteto biochemijos, mikrobiologijos, instrumentinės analizės laboratorijose, susipažino su tyrimų įranga ir vykdomais projektais. Atliko likopeno analizės nustatymą pomidorų vyno mėginiuose ir tyrimų metu praktiškai išbandė laboratorinę įrangą, skirtą mėginių cheminės sudėties nustatymui.

Susitikimuose su institucijos atstovais ir mokslinių tyrimų bei subalansuotų išteklių skyriaus vadovais aptartos studentų ir dėstytojų mainų galimybės. Po pokalbių su tarptautinių ryšių skyriaus darbuotojais susitarta pasirašyti susitarimą dėl biochemijos ir maisto technologijų studijų programų studentų mainų ir vykdyti jungtinius taikomuosius tyrimus ir maisto technologijų srityje.