Specialieji klavišai

Privalumas: reali darbo aplinka

Dalis praktikų atliekamos kolegijos maitinimo technologijų procesų laboratorijose, studentų mokomojoje kavinėje, kolegijos valgykloje – mokomasi serviruoti stalą, gaminti ir tiekti patiekalus, sudaryti meniu skirtingo tipo maitinimo įmonėms ar tam tikrų poreikių žmonių grupėms, rengti technologinius dokumentus. Studentai taip pat atlieka praktikas realiai veikiančiose maitinimo įmonėse Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Privalumas: patirtis užsienyje

Studentai gali vykti dalinėms studijoms ar praktikai į Portugalijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos aukštąsias mokyklas arba viešojo maitinimo įmones.

Karjeros galimybės

Baigusieji studijas dirba gamybos vadovais, technologais, vyr. virėjais, sveikatinančio maitinimo specialistais valstybinėse ir privačiose viešojo maitinimo įmonėse, kavinėse, restoranuose, kaimo turizmo sodybose, viešbučių, sanatorijų, ligoninių, švietimo įstaigų maitinimo padaliniuose, gali pradėti savo verslą.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas gali tęsti Kauno technologijos universitete, Aleksandro Stulginskio universitete, Lietuvos sveikatos mokslų universitete arba užsienio aukštosiose mokyklose.

Studijų krypties grupė: Technologijų mokslai

Studijų kryptis: Viešasis maitinimas

Studijų forma: nuolatinė (3 metai), ištęstinė (4 metai)

Kalbos, kuriomis dėstoma: lietuvių

Organizuoja: Technologijų fakultetas

Kvalifikacinis laipsnis: Technologijų mokslų profesinis bakalauras.

Studijų programa, susijusi su maitinimo žmonių grupėms planavimu, organizavimu, meniu formavimu.

1 semestras
Kreditai (ECTS)
Pažintinė praktika
3
Lietuvių kalbos kultūra ir dokumentų valdymas
3
Užsienio kalba 1 (alternatyvos)
3
Maitinimo įmonių inžinerija
6
Anatomija ir fiziologija
6
Chemija
6
Informacinės technologijos
3
2 semestras
Kreditai (ECTS)
Maitinimo procesų organizavimas
3
Užsienio kalba 2
3
Maitinimo produktų technologija
6
Maistinių medžiagų cheminė analizė
3
Matematika
3
Aptarnavimo praktika
6
Pažintinė praktika
6
3 semestras
Kreditai (ECTS)
Maitinimo produktų technologija 2
6
Maisto kokybė ir sauga
6
Biochemija
3
Žmogaus ir darbo sauga
3
Inžinerinė grafika
3
Specialios maitinimo technologijos 1 / Inovacijos maitinimo įmonėse 1
6
Laisvai pasirenkamas dalykas
6
4 semestras
Kreditai (ECTS)
Maitinimo produktų technologija 3
3
Mikrobiologija
3
Filosofijos įvadas
3
Technologinė praktika
9
Specialios maitinimo technologijos 2 / Inovacijos maitinimo įmonėse 2
3
Renginių organizavimo pagrindai / Maisto kokybės ir saugos valdymas įmonėse
6
Laisvai pasirenkamas dalykas
3
5 semestras
Kreditai (ECTS)
Maitinimo produktų technologija 4
6
Maitinimo įmonių projektavimas
3
Maitinimo įmonių ekonomika ir apskaita
6
Technologinių procesų chemija
3
Vadybinė psichologija
3
Tarptautinis protokolas ir etiketas / Aplinkosauga viešajame maitinime
6
Laisvai pasirenkamas dalykas
3
6 semestras
Kreditai (ECTS)
Žmogaus sauga
3
Taikomieji tyrimai
6
Mityba
3
Maitinimo įmonių ekonomika ir apskaita
3
Maitinimo įmonių apskaitos praktika
3
Teisės pagrindai
3
Baigiamoji praktika
3
Baigiamasis darbas
9

Fizinis aktyvumas 1–4 semestras

Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi

  • projektuoti, planuoti viešojo maitinimo įmonės technologinę veiklą;
  • organizuoti gamybinę veiklą;
  • valdyti maitinimo įmonės darbo ir technologinių procesų kokybę;
  • valdyti įmonės resursus;
  • organizuoti renginius ir svečių maitinimą;
  • organizuoti maitinimo įmonės veiklą taikant inovacijas.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Viešasis maitinimas
  1. Matematika
    0,4
  2. Chemija*
    0,2
  3. Bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4*
    0,2
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2

Nuomonės

Gitana Gruodė

Dėstytoja

Dovilė Stankaitytė

Absolventė

Informacija

Rodyti naujienas iš

N
Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“
sausio 25 d., 2018 m.

Prasideda registracija į seminarą „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“

Šių metų vasario 1 dieną 14–16 valandą vyks seminaras „Sveikatai ir aplinkai saugesnių valymo priemonių naudojimas maisto pramonėje“, kuriame sužinosite, su kokiomis cheminių medžiag...
N
www.delfi.lt dalinasi kolegijos mitybos specialistės rekomendacijomis
sausio 19 d., 2018 m.

www.delfi.lt dalinasi kolegijos mitybos specialistės rekomendacijomis

Mitybos specialistai teigia, kad joks kitas produktas neturi tokio organizmui reikalingų medžiagų derinio, kuris stiprina imunitetą ir skatina augimą. Todėl kiaušiniai ypač naudingi vaikystėj...
N
Kauno kolegijos delegacija išvyksta į Kiniją
lapkričio 22 d., 2017 m.

Kauno kolegijos delegacija išvyksta į Kiniją

Kauno kolegija ir toliau nuosekliai tęsia bendradarbiavimą su Kinija. Lapkričio 23 – gruodžio 2 dienomis septynių darbuotojų delegacija iš kolegijos vyksta į  Kinijos Hainanio programinės ...
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • (8 37) 35 23 24
  • (8 37) 75 11 35