Kauno kolegijos Pedagogikos katedros studentės, paskatintos dėstytojos Editos Dulkinienės, paskaitos „Vaiko sveikata“ metu surengė degustacinį vaikams skirtų patiekalų renginį, kuriame, susiskirsčiusios į nedideles grupes, pristatė sveikus ir naudingus patiekalus, palankius ikimokyklinio amžiaus vaikų sveikatai.

Renginį organizavusių studenčių tikslas buvo atkreipti dėmesį į maistinėmis medžiagomis turtingus, sočius patiekalus, jų ruošimą, estetišką ir žaismingą pateikimą; pasidalinti patiekalų receptais bei išrinkti patį skaniausią, sveikiausią ir estetiškiausiai atrodantį patiekalą, kurio mažieji tikrai neatsisakytų.

„Patiekalų buvo pačių įvairiausių. Studentės stebino idėjų gausa ir originalumu žaismingai pateikiant paruoštus valgius. Išragavus visą renginio meniu, kuriame buvo ir vištienos maltinukai su morkomis, ir blyneliai, ir varškėtukai, ir net kelios rūšys skirtingų iš moliūgų, kokoso, varškės pagamintų saldainių, vyko skaniausio ir gražiausiai atrodančio patiekalo rinkimai. Nugalėjo – ryškiaspalvė moliūgų sriuba“, – įspūdžiais pasidalina E. Dulkinienė.

O kad labiausiai patikusių patiekalų receptai nepasimirštų, renginio dalyviams studentės buvo paruošusios informatyvius lankstinukus su sveikos mitybos taisyklėmis ir valgių receptais.