Kauno kolegija savo bendruomenės nariams atveria tarptautinių mainų galimybes. Ne tik studentai, bet ir dėstytojai, administracijos darbuotojai naudojasi šiuo institucijos teikiamu privalumu ir aktyviai vyksta į užsienį bei sulaukia būrio studentų iš svečių šalių. Šiais metais Kauno kolegijos bendruomenė priėmė 54 studentus, atvykusius į aukštąją mokyklą studijuoti pagal tarptautinių mainų programą Erasmus+; dešimt iš jų studijuos Technologijų fakultete.

Svečiams iš užsienio, kurie laikinai tapo Kauno kolegijos studentais, antrosios įvadinės savaitės metu buvo pristatyta Lietuva, jos kultūra, ekonominis ir socialinis gyvenimas. Be viso to, Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedra pakvietė studentus į kūrybines dirbtuves “Icy Delights of Lithuania”. Studentai Technologijų fakulteto laboratorijose sužinojo, kaip gaminami ledai. Maisto technologijų studijų programos lektorė dr. Ernesta Trečiokienė studentams pristatė visas būtinas ledų sudedamąsias dalis, išsamiai papasakojo apie jų gamybos procesą. Vieną didžiausių karštojo sezono malonumų – ledus – studentai kūrė nuo pat pradžių: parinko ingredientus, maišė, formavo ir, žinoma, ragavo. Trumpas pasakojimas apie ledų gamybos tradicijas ir technologijas Lietuvoje bei praktinis įgytų žinių pritaikymas studentams suteikė galimybę geriau pažinti dar vieną, saldžią ir gaivią Lietuvos tradiciją.

Daugiau apie tarptautinių mainų programas skaitykite čia.