Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra tęsia mokymus gėrimų gamybos pramonės atstovams. Prieš ketverius metus sėkmingai pradėję mokymus šalies vyndariams, šių metų kovo mėnesį kolegijoje dirbantys gėrimų gamybos specialistai organizavo savaitės trukmės aludarių mokymus pagal neformaliojo mokymo programą „Alaus gamyba“.

Mokymai buvo skirti asmenims, vadovaujantiems ir vykdantiems technologinius procesus įmonėje, gaminančioje iki 5 000 hektolitrų alaus  per metus. Mokymuose dalyvavę asmenys susipažino su pagrindinėmis alaus gamybos technologijomis, aptarė alaus gamyboje naudojamas žaliavas ir joms keliamus reikalavimus, nagrinėjo biocheminius ir mikrobiologinius procesus, vykstančiais gamybos metu, atliko technologinius skaičiavimus, diskutavo produktų saugos ir kokybės užtikrinimo bei kontrolės klausimais. Taip pat analizavo teisės aktus, reglamentuojančius alaus daryklos steigimą, nagrinėjo reikalavimus įrangai bei geros higienos praktikos reikalavimus.

Mokymus vedė patyrę kolegijos dėstytojai: dr. Auštra Šimonėlienė, dr. Lina Vaičiulytė Funk, Aldona Sugintienė ir Leonardas Daunoravičius. Pažintinės ekskursijos į AB „Kauno alus“ metu savo žiniomis ir patirtimi su alaus gamybos entuziastais dalinosi įmonės direktorė Lina Šileikienė.

Dalyviams buvo išduoti įgytas kompetencijas patvirtinantys pažymėjimai.

Maisto technologijos katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė teigia, kad pirmieji aludarių mokymai praėjo sklandžiai ir kviečia visus susidomėjusius registruotis į mokymus apie alaus gamybą, kuriuos planuojama organizuoti 2018 m. lapkričio 5-9 dienomis.

Registruotis prašome elektroniniu paštu ingrida.kraujutiene@go.kauko.lt arba telefonu (8 37) 232312 iki 2018 m. spalio 1 dienos.