Šių metų gegužės pradžioje Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedros docentė dr. Aušra Šimonėlienė pagal Erasmus+ mainų programą stažavosi Italijoje.

Moderniame ūkyje Antica Frantoio, kuris įsikūręs kultūriniu paveldu turtingame Sambuca di Sicilia regione, esančiame vakarinėje Sicilijos salos dalyje, kolegijos dėstytoja sėmėsi žinių apie vyno ir alyvuogių aliejaus gamybą. Antica Frantoio vyninėje šiuo metu praktiką atlieka ir dvi maisto technologijos studijų programos studentės.

Sambuca di Sicilia regione vykdomo projekto „Strada del Vino Terre Sicane“ dėka A.Šimonėlienė  turėjo puikią galimybę apsilankyti ir kitose itin moderniose vyninėse: Cellaro, Donnafugata, Feudo Arancio, Azienda Di Prima, Azienda Di Giovanna, Planeta. Susipažino su naujausiomis vyno gamybos tendencijomis, apžiūrėjo įrangą, apsilankė gėrimų  kokybės nustatymo laboratorijose.

Vizito Italijoje metu dr. A.Šimonėlienė taip pat dalyvavo Agridžento mieste vykusioje  konferencijoje „L’evoluzione produttiva del Nero d’Avola, principe dei vitigno siciliani, dalle sue origini ad oggi. Prospettive future“ ir dalinosi žiniomis apie Lietuvoje gaminamą vaisių – uogų vyną. Užmezgė ryšius su ne tik vyno gamintojais, bet ir su išskirtinės kokybės sūrius bei konservus gaminančių įmonių („Casa Montalbano“, „Azienda Sparacino“, kt.) atstovais.

Kaip teigia Maisto technologijos katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė, vis atsirandančios naujos stažuotės ir praktikos vietos Italijoje – bendradarbiavimo su Italijos – Lietuvos prekybos rūmais rezultatas.