• Renginiai

    2016 m. liepos mėn.
    P A T K P Š S
    « Bir   Rgp »
     123
    45678910
    11121314151617
    18
    • Tapybos ant šilko kursai
      Pradžia: 2016-07-18 10:00
      Pabaiga: 2016-07-21 17:00
      Vieta: Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas (A. Mackevičiaus g. 27, Kaunas)
    19
    • Tapybos ant šilko kursai
      Pradžia: 2016-07-18 10:00
      Pabaiga: 2016-07-21 17:00
      Vieta: Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas (A. Mackevičiaus g. 27, Kaunas)
    20
    • Tapybos ant šilko kursai
      Pradžia: 2016-07-18 10:00
      Pabaiga: 2016-07-21 17:00
      Vieta: Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas (A. Mackevičiaus g. 27, Kaunas)
    21
    • Tapybos ant šilko kursai
      Pradžia: 2016-07-18 10:00
      Pabaiga: 2016-07-21 17:00
      Vieta: Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas (A. Mackevičiaus g. 27, Kaunas)
    222324
    25262728293031
  • Maisto pramonės verslo vadyba

    Maisto pramonės verslo vadyba

    Kas tai: maisto gamybos ir prekybos planavimas, organizavimas, vykdymas ir kontrolė.
    Sritis:
    socialinių mokslų.
    Forma:
    nuolatinė (3 metai).
    Kalba, kuria dėstoma:
    lietuvių kalba.
    Kvalifikacinis laipsnis:
    vadybos profesinis bakalauras.
    Organizuoja: 
    Vadybos ir ekonomikos fakultetas.

    Studijų programos tikslai ir rezultatai

    Privalumas: reali darbo aplinka
    Praktinę patirtį ir įgūdžius studentai įgyja ekskursijų į maisto pramonės įmones metu, dalyvaudami specializuotose parodose, paskaitų ir susitikimų su  įmonių vadovais metu, kt. Maisto pramonės verslo vadybos studijų programos absolventai sėkmingai  dirba AB „Rokiškio pienas“, AB „Jonavos grūdai“, UAB „Unilever  Lietuva“, UAB „Švyturys – Utenos alus“, UAB „Salpronė“, UAB „Palink“, UAB „Samsonas“, UAB  „Fazer kepyklos“, AB „Krekenavos agrofirma“ ir kt. įmonėse.

    Privalumas: patirtis užsienyje
    Studentams suteikiamos galimybės išvykti dalinėms studijoms į Kiprą, Graikiją.

    Privalumas: unikali specialybė
    Lietuvos maisto pramonė yra viena iš seniausių Lietuvos ūkio šakų, o dabartiniai pokyčiai šalies ūkyje, didėjantis globalizacijos poveikis darbo rinkai, naujos technologijos, nauji įmonių veiklos organizavimo būdai ir kiti veiksniai sąlygoja naujų kompetencijų ir gebėjimų poreikį. Lietuvos darbo rinkai reikia naujos kartos maisto pramonės vadybininkų, gebančių atsakingai dirbti ir valdyti įmonės procesus nuolat besikeičiančioje verslo aplinkoje, spręsti iškilusias įmonės veiklos problemas ir priimti tinkamus sprendimus.
    Maisto pramonės verslo vadybos studijų programa Kauno kolegijoje – vienintelė tarp Lietuvos kolegijų, kuri parengia vadybos specialistus apdirbamosios pramonės maisto sektoriui.

    Modulinės studijos

    1 semestras Kreditai (ECTS) 2 semestras Kreditai (ECTS)
    Verslo pagrindai 15: Ekonomika 15:
    Verslo filosofija 3 Mikroekonomika ir makroekonomika 6
    Antreprenerystė 6 Verslo matematika 5
    Verslo teisė 6 Ekonominė statistika 4
    Verslo komunikacija 15: Verslo valdymas 15:
    Verslo užsienio kalba 4 Vadyba 7
    IT komunikacijos sistemos 3 Marketingas 4
    Verslo kalba ir dokumentų valdymas 5 Apskaita ir finansai I 4
    Bendravimo psichologija 3
    3 semestras Kreditai (ECTS) 4 semestras Kreditai (ECTS)
    Maisto technologijos ir sauga: 15: Profesinės veiklos praktika: 30:
    Maisto produktų technologija 6 Profesinė praktika VPMF 6
    Maisto įmonės ekonomika 3 Profesinė praktika maisto įmonėje 24
    Maisto kokybė ir sauga 3
    Mityba 3
    Maisto įmonės valdymas: 15:
    Maisto logistika 4
    Žmogiškųjų išteklių valdymas 3
    Pardavimų ir derybų valdymas 5
    Apskaita ir finansai II 3
    5 semestras Kreditai (ECTS) 6 semestras Kreditai (ECTS)
    Maisto įmonių marketingo tyrimai: 15: Maisto įmonių marketingo valdymas / Maisto verslo organizavimas: 15:
    Maisto produktų marketingo tyrimai 4 Marketingo valdymas / IT sistemos maisto versle 5 / 4
    Vartotojų elgsena 4 Integruotos komunikacijos / ES maisto produktų rinka 5 / 3
    Tausojantis maisto vartojimas 4 Tarptautinis marketingas / Verslo projektai 5 / 5
    Verslo užsienio kalba 3 / Verslo rizikos valdymas / 3
    Laisvai pasirenkamas modulis 15 Baigiamasis darbas: 15:
      Baigiamoji praktika 6
    Baigiamasis projektas 9
    Fizinis aktyvumas  1–4 semestras
    Įvadas į studijas 1 semestras

    Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi
    – turėsite socialinių, technologijos, biomedicinos, fizinių ir humanitarinių studijų sričių žinias ir praktinius įgūdžius, formuojančius maisto pramonės vadybininko kompetencijas;
    – mokėsite organizuoti maisto pramonės įmonės veiklą, spręsti veiklos problemas, priimti sprendimus ir užtikrinant įmonės veiklos efektyvumą;
    – kritiškai mąstyti formuojant savo vertybinių nuostatų sistemą, būtiną profesinei veiklai ir asmeniniam tobulėjimui.

    Būsite pasirengę savarankiškai dirbti maisto pramonės įmonėse / padaliniuose vadybininkais, vadovais, įkurti maisto pramonės įmonę / padalinį, planuoti maisto pramonės įmonės / padalinio veiklą, organizuoti maisto produktų gamybą ir marketingo veiklą, vadovauti darbuotojams, kontroliuoti maisto pramonės įmonės / padalinio veiklą, pagrįsti verslo plėtrą.

    Absolventai studijas gali tęsti: Vilniaus universitete, Aleksandro Stulginskio universitete ir kitose aukštosiose mokyklose.

    2016 m. konkursinio balo sandara

    Studijų programa Brandos ir stojamieji egzaminai Svertiniai koeficientai
    Maisto pramonės verslo vadyba (NL) 1. matematika 0,4
    2. istorija arba geografija* 0,2
    3. bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4 0,2
    4. lietuvių kalba ir literatūra 0,2

    * – į konkursinį balą įskaičiuojamas stojančiajam palankiausias variantas.

    Visų studijų programų konkursinio balo sandara

    Giedrė UndraitytėGiedrė Undraitytė, Kauno kolegijos Vadybos ir ekonomikos fakulteto Maisto pramonės verslo vadybos absolventė (studijas baigė 2014 m.), UAB Mantinga Kauno ir Marijampolės regionų vadybininkė, prekybos ir logistikos studijas tęsia Aleksandro Stulginskio universitete:

    Kauno kolegijoje visos įgytos žinios yra naudingos. Jau dirbant ypatingai pravertė komunikacijos įgūdžiai. Kalbant apie Maisto pramonės verslo vadybos studijų programą – ji perspektyvi. Juk žmonėms maisto visada reikėjo ir ši sritis neturi savo gyvavimo ciklo pabaigos.

    Mano studijos Kauno kolegijoje – tai ne tik mokslai, bet ir aktyvios studijų veiklos studentų atstovybėje ar įvairiose kolegiją visuomenei reprezentuojančiose veiklose. Dėstytojai, kiti studentai man suteikė galimybes užaugti. Esu laiminga būdama šios didelės bendruomenės dalimi.

    Populiarioji „daktariška“ dešra yra tikra senelė, nes gyvuoja daugiau 80 metųĮdomu! Ar žinote, kad populiarioji „daktariška“ dešra yra tikra senelė, nes gyvuoja daugiau 80 metų? 1936 metais Rusijoje patvirtintoje receptūroje kiauliena sudarė 70 proc., aukščiausios rūšies jautiena – 25 proc., kiaušiniai – 3 proc., pienas – 2 proc., prieskoniai ir priedai, iš kurių vienintelis abejotinas tai – natrio salietra, kurios leistina norma buvo 7,1 g 100 kilogramų žaliavos.

     

     

     

    Pasidalinkite savo nuomone:

    Turite pastebėjimų? Pasiūlymų?
    Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti apie įvykį?
    Rašykite mums.

    CAPTCHA vaizdas