Specialieji klavišai

Privalumas: reali darbo aplinka

Dalis praktikų atliekamos Kauno kolegijos cheminės analizės, mikrobiologijos, juslinio vertinimo, technologinių procesų chemijos, maisto technologijų laboratorijose. Studentai taip pat praktikas atlieka Lietuvos ir užsienio maisto pramonės įmonėse, analitinėse laboratorijose.

Privalumas: patirtis užsienyje

Studentai dažniausiai vyksta dalinėms studijoms ir praktikai į Austriją.

Privalumas: vienintelė Lietuvoje

Maisto saugos ir kokybės studijos Kauno kolegijoje – vienintelės tarp šalies kolegijų.

Karjeros galimybės

Absolventai sėkmingai dirba vadovybės atstovu maisto kokybei ir saugai, maisto saugos rizikos veiksnių analitikais laboratorijose, maisto saugos procesų vadovais gamyboje, maisto saugos inovacijų specialistais, auditoriais mėsos, pieno, fermentavimo, duonos, konditerijos ir miltinių gaminių, žuvies ir kitose maisto pramonės įmonėse, perdirbančiose žemės ūkio produkciją.

Studijų tęstinumas

Absolventai studijas gali tęsti: Lietuvos sveikatos mokslų universitete,  Aleksandro Stulginskio universitete ir kitose aukštosiose mokyklose.

Studijų krypties grupė: Technologijų mokslai

Studijų kryptis: Maisto technologijos

Studijų forma: nuolatinė (3 metai), ištęstinė (4 metai)

Kalbos, kuriomis dėstoma: lietuvių

Organizuoja: Technologijų fakultetas

Kvalifikacinis laipsnis: Technologijų mokslų profesinis bakalauras

Maisto produktai, maisto ženklinimas, maisto priedai, genetiškai modifikuotas maistas, ekologiškas maistas, taršos stebėsena, leidimai maisto tvarkymui, valstybinė maisto kontrolė – visa tai apima Maisto saugos ir kokybės specialistų darbą.

1 semestras
Kreditai (ECTS)
Profesinė komunikacija ir dokumentų valdymas
3
Matematika
6
Informacinės technologijos
4
Organinė chemija
5
Biologinė maisto sauga
5
Bendroji ir neorganinė chemija 1
4
Laboratorinės praktikos pagrindai
3
2 Semestras
Kreditai (ECTS)
Filosofijos įvadas
3
Užsienio kalba (alternatyvos)
3
Fizikinė koloidų chemija
3
Analizinė chemija
7
Instrumentinė analizė
6
Eksperimentinė fizika
3
Maisto biochemija
5
3 semestras
Kreditai (ECTS)
Kokybės vadyba
3
Užsienio kalba (alternatyvos)
3
Saugaus proceso inžinerija
5
Maisto teisės pagrindai
4
Maisto kokybės ir saugos pagrindai
5
Maisto technologijos
7
4 semestras
Kreditai (ECTS)
Maisto produktų juslinė analizė
4
Inžinerinė grafika
3
Maisto toksikologija
3
Žmogaus ir aplinkos sauga
3
Praktika įmonės analitinėje laboratorijoje
8
Augalinio maisto technologija
6
Laisvai pasirenkamieji dalykai
3
5 semestras
Kreditai (ECTS)
Ekonomika
6
Technologinė praktika
6
Mikrobiologinių tyrimų praktika
3
Gyvūninio maisto technologija
6
Maisto kokybės ir saugos valdymas įmonėse 1
6
Laisvai pasirenkamieji dalykai
3
6 semestras
Kreditai (ECTS)
Vidaus audito pagrindai
3
Maisto saugos vadybos praktika
6
Laisvai pasirenkamieji dalykai
3
Baigiamoji praktika
3
Baigiamasis darbas
12
Maisto kokybės ir saugos valdymas įmonėse
3

 Fizinis aktyvumas 1-4 semestras


Pagrindiniai įgūdžiai: ką sugebėsi

  • priimti sprendimus, susijusius su žaliavų, gamybos proceso, produkcijos kokybės ir saugos vertinimu;
  • atlikti maisto produktų kokybės ir saugos parametrų laboratorinius tyrimus;
  • projektuoti saugių maisto produktų technologijas ir vadybos procesus;
  • diegti, atlikti ir valdyti saugius maisto gamybos procesus maisto tvarkymo subjektuose.

Studijų programa

Brandos ir stojamieji egzaminai

Svertiniai koeficientai

Maisto sauga ir kokybė
  1. Matematika
    0,4
  2. Chemija
    0,2
  3. bet kuris kitas dalykas, nesutampantis su 1, 2 ir 4*
    0,2
  4. Lietuvių kalba ir literatūra
    0,2
Loading
Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Kontaktai

VšĮ Kauno kolegija
Pramonės pr. 20, LT-50468 Kaunas
Įmonės kodas 111965284
PVM mok. kodas LT119652811

  • (8 37) 35 23 24
  • (8 37) 75 11 35